torsdag 4. september 2014

"Is"-godteri til Frozen-kake!

Storesøster i huset skal feire 8års dagen sin i morgen, sammen med en venninne. Begge to elsker Frozen-filmen, så det måtte bli temaet! Jeg hadde lyst å lage en kake med hvit frosting og "is" som skal minne om Elsa sitt slott.
Fant oppskrift på sugar candy på nett, så da måtte jeg jo prøve å lage det!

Oppskriften er:

- 3,75 cups hvitt sukker ( 1 cup fant jeg ut var ca 2,5 dl)
- 1,5 cups Light Corn Syrup.
- 2,5dl vann
Man kunne også tilsette smaksessens, men det droppet jeg.
Tilsett fargen du ønsker. Jeg brukte bittelitt av Wilton sin pastafarge for å lage blåfargen som skulle ligne på is.Bland sukker, Corn Syrup og vann i en gryte og la det koke opp. Rør slik at alt sukkeret er oppløst. Jeg rørte en del under koking også, vet ikke om det er nødvendig. Det skal koke ganske lenge for å oppnå temperaturen som kreves for at det skal stivne. Det beste er å bruke termometer og passe på når det når 150 grader, men siden jeg ikke hadde termometer testet jeg innimellom ved å dryppe litt av sukkerblandingen i en skål med kaldt vann. Når blandingen stivner i tråder nede i vannet, og disse trådene brekker når du prøver å bøye dem er det ferdig. 


Ta gryta av plata og tilsett farge. 


Jeg sprayet den ildfaste forma med formfett før jeg helte blandingen i, så er det lettere å få det ut etterpå :) 
Sånn!! Nå er isen klar til Frozen-kaka!! 

12 kommentarer:

 1. Her fant jeg oppskriften på de blå istappene ja! Men hvor får man kjøpt Light Corn Syrup? :) På forhånd takk for svar! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var i flere butikker, før jeg fant på Helgø Meny. :-)

   Slett
  2. Hvis jeg skal gi et lite tips, så ikke tøm det rett i en form slik jeg gjorde på bildet her.. det var vanskelig å få det ut igjen! Mye lettere da jeg la bakepapir på en stekeplate og helte det oppå der :-)

   Slett
 2. Takk for tips - da skal jeg sjekke meny-butikkene i nærheten! Takk for tips!

  SvarSlett
 3. Hei.
  Jeg misforsto oppskriften og varmet til 150gr.Det ble feil og sort og varmt;-)
  Nå har jeg kjøpt nye ingredienser og prøver på nytt. Hvor varmt er passe? 120gr som ved karamell?
  Takk for inspirasjon!
  Mvh Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Hm.. så rart. Jeg har jo ikke termometer, så jeg fikk ikke målt hvor mange grader det var når det var ferdig. Men, jeg mener det stod 300Fahrenheit i en annen oppskrift, og det tilsvarer jo 148 grader ca. Blandet du det som i oppskriften også? Det må bli så varmt for at det skal stivne og bli "glass". Hvis ikke blir det mykt.

   Slett
 4. Har nå laget på nytt. Hadde akkurat samme ingredienser, men brukte konditorfarge. Kokte til ca 130 gr. Da ble det bra!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Disse MÅ jo prøves!!
  Holder de seg stive lenge i kjøleskap/fryser? kan jeg lage de en uke i forveien av festen? (en ting mindre å tenke på...=)

  Gleder meg til å prøve (og imponere!)- håper det går :)

  Kjempefine bilder på Frostfesten!
  Birgitte:)

  SvarSlett
  Svar
  1. hei! Jeg laget de dagen i forveien, så jeg vet ikke hvor lenge de holder seg. Men, det er jo nesten det samme som når man lager drops, så jeg vil tro de holder seg best i romtemp, bare det ikke blir for varmt. :-) Lykke til!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...