fredag 15. november 2013

Bilderas fra de siste måneders produksjon!

Her kommer et lite bilderas av ting som ble strikket, heklet og sydd til lillesøster :-)
Det første jeg strikket var en kjørepose i mykt ullgarn. Mønsteret er fra Sandnes Garn, og siden vi ikke visste om det var gutt eller jente på den tida ble den strikket i en fin brunfarge. 

Heklet vognteppe i herlige jentefarger! Jeg synes kombinasjonen med brunt og rosa er veldig fint, så derfor ble vognteppet i lys rosa, brun og offwhite alpakka ull. Heklet maaange bestemorsruter som jeg heklet sammen til slutt. 

Resultatet etter et par sykvelder med en venninne. Kortermet dress og tunika til lillesøster, kjole til storesøster og bukse til storebror. 

Jeg ble inspirert av RisaRosa sine vognposer, og laget meg en selv! Oversiden er strikket i Smart garn, undersiden er ille cord og inni er det hvit babycord. Det er glidelås inni posen slik at dynen kan byttes ut alt etter hvor varmt eller kaldt det er. Vet ikke hvor lurt det var å lage hvit pose.. ikke så lett å vaske når det er kombinasjon av stoff og ullgarn. Men men.. 


Denne ugla synes jeg var så søt, at den ble begynnelsen på hjemmelaget vognpynt til lillesøster. 

Vognpynten før montering, og en matchende lue :-)

Vi hadde bestilt nyfødtfotografering til bare dager etter lillesøster ble født, og i sommer fikk jeg strikket og heklet noen props. En liten lue, noen pannebånd og bleiebukser. 

Nok en ugle! Denne ble til slutt en koseklut. 

Her sover lillesøster godt i vogna, med både teppe, koseklut og pynt :-)

Her har hun fått på seg uglelua og en strikkejakke og tøfler strikket etter en av Pickles sine oppskrifter. 

I sommer kjøpte jeg herlig ullgarn på en garnbutikk i Trondheim, og hadde også et par nøster med silke-alpakka. Kjempegodt garn å strikke med, og sååå mykt og godt. Her er lillesøster i omslagsbody strikket etter mønster fra "myk start" boka og sparkebukse fra Nøsterbarn sine strikkeoppskrifter. Strikket også en omslagsjakke i det samme hvite ullgarnet. 

Hentesettet! Dette er et mønster fra Sandnesgarn, strikket i babyull. Det var ganske mye for stort da lillesøster var nyfødt, her er hun vel ca 2 mnd og det passer bedre. Veldig kjekt å strikke :-) Og ekstra fint med en så søt modell!

6 kommentarer:

 1. Du lager så utrolig mye fint!! :)

  SvarSlett
 2. Hei:-) Jeg blir veldig inspirert av å lese bloggen din og imponert over alt du rekker! Har du oppskrift/mønster/tips til en nybegynner med sying på vognpose? Jeg har kjøpt stoff og et strikket teppe,men mangler et skikkelig mønster og tar imot alle tips jeg kan få :-)

  SvarSlett
 3. hei Vivian! Tusen takk :-) Jeg har desverre ikke mønster på vognposen, for jeg tegnet på frihånd. Men om jeg husker rett, så laget jeg den 90 cm lang i bunn med avrundet øverst. ca 70 cm lang overdel og 50 cm bred :-) Jeg hadde en del knoting, prøving og feiling før den ble som jeg hadde tenkt, men var veldig gøy å lage! Jeg laget glidelås inni posen, nede med bena for å kunne ta inn dynen der. Hvis jeg skal lage en ny pose en gang, så får jeg ta litt bilder underveis og legge ut "bruksanvisning" :-) Lykke til og kos deg med poselaging!

  SvarSlett
 4. Hei :) holder på med samme kjørepose som du har strikket, og lurer på hvor langt opp du strikket inn hullet til selen og hvor bredt du hadde det. Står jo ikke i oppskrifta.

  SvarSlett
 5. Hei :) holder på med samme kjørepose som du har strikket, og lurer på hvor langt opp du strikket inn hullet til selen og hvor bredt du hadde det. Står jo ikke i oppskrifta.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...